Vy se ptáte

Mám doma velkého tříletého psa a poslední cca rok je velmi cítit - co pomůže?

Dobrý den, prosím o radu. Mám doma velkého tříletého psa a poslední cca rok je velmi cítit. Koupeme jej tak jednou až dvakrát za půl roku speciálními přípravky od veterinářky - jsou to šampony na citlivou kůži, jelikož měl problémy s dermatitidou. Ale i po vykoupání už za několik hodin opět zapáchal. Nyní je ale jeho kůže naprosto zdravá a stejnak vylučuje opravdu nesnesitelný zápach - ale venku se mi nikdy v ničem nevyválel. Již si s tím nevím rady. Dostala jsem doporučení na Vaše přípravky, že pejsci po jejich použití krásně voní klidně i 14 dní. Mám tedy prosbu o doporučení nějakého výrobku, který by byl vhodný na citlivou pokožku, a i zajistil provonění našeho pejska. Předem mnohokrát děkuji, Z.

Naše odpověď
Dobrý den,

v úvahu přicházejí kromě kožního onemocnění i jiné příčiny. Zápach nemusí nutně vycházet přímo ze srsti, někdy může být způsoben problémem s análními váčky, zánětem uší, zápachem z tlamy atd. Pokud však pochází přímo ze srsti, může se jednat i o důsledek nevyvážené stravy, zánětu či o projev alergie, kdy dochází ke změnám ve fungování mazových žláz.

Z našich výrobků bych doporučila HY-DERMAL-meduňkový mycí olej na srst vhodný pro citlivou pokožku. Pomoci může také dobře aplikovatelný FELL BALZAM ANTIPRAZIN pro zklidnění kůže a omezení svědění. Balzám obsahuje složky s antimikrobiálními a antimykotickými účinky (díky esenciálním olejům z tymiánu, čajovníku či hřebíčku) a je vhodný při projevech seborhoické dermatitidy. Balzám lze používat i na mytí pokožky a srsti místo mycích olejů. Zpočátku doporučujeme častější používání (i denně).

Pro zmírnění zvířecího zápachu je určen přípravek FAUNA SPOT. Lze jej použít i ke zmírnění bolesti a otoku po štípnutí hmyzem. Éterické oleje navíc mohou na hmyz a jiné parazity působit odpudivě. Při zápachu z tlamy je vhodný přípravek FAUNA ORAL nebo FAUNA DENTOL pro péči o zuby. Při onemocnění kůže má pozitivní efekt i doplnění stravy o polynenasycené omega-3 a 6 mastné kyseliny-výborně působí pupalkový olej (v dávkování půl až jedna čajová lžička jednou až dvakrát denně). Určitě je vhodné se zaměřit na pejskovu stravu celkově.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz