Vy se ptáte

Zánět v meziprstí u bulteriéra

Dobrý den, prosím o radu. Mám 15 měsíčního anglického bulteriéra, který opakovaně trpí na meziprstní záněty. Již podruhé musel být problém řešen antibiotiky. Ráda bych našla cestu, jak tomuto problému předejít. Bulíci na to podle všeho trpí hodně, už jsem vyzkoušela kdeco, bylinky vně i dovnitř, každou babskou radu, kterou jsem našla :-) Dnes dobral druhá antibiotika, stav je jednoznačně lepší než na začátku, jen se obávám, že se to může zase vrátit. Když problém kulminuje, je to dost ošklivé, tmavě červené bulky, naplněné hnisem, jedna praskne, objeví se další, podle mě to musí být dost nepříjemné, i když on to snáší hrdě. Předem děkuji za radu, s pozdravem Monika V.

Naše odpověď

V případě, že se jedná o bakteriální zánět či kvasinkovou infekci, doporučila bych přípravek MYCOS BALZAM. Obsažené silice z mateřídoušky a čajovníku jsou známé svými silnými antibakteriálními i antimykotickými účinky. Díky vysokému podílu lanolínu se nemísí s vodou a nedochází k očištění balzámu zvířetem při olizování a přípravek dobře drží na postižené kůži, brání před vlhkostí. Ošetřování bývá dlouhodobé, i měsíce. Postižené místo natírejte 1× denně.

K omývání při odstraňování krust můžete využít mycí olej HY-DERMAL, určený pro zklidnění zánětlivé pokožky.

Obecněje při zánětech a dermatitidách je vhodné doplnit stravu o nenasycené omega-3 a 6 mastné kyseliny. Výborný je KONOPNÝ OLEJ lisovaný za studena či lososový olej v dávce 1 čajová lžička denně doplněná o kapku éterického oleje z KOPAIVY, který působá silně protizánětlivě.

Podkladem pro rozvoj zánětů v meziprstí ale může být i atopická dermatitida či alergie na krmení. V meziprstí se vyskytují také případy demodikózy.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz