Vy se ptáte

Přípravek proti mouchám

Dobrý den, prosím, můžete mi poradit účinný spray proti mouchám, aby neuškodil morčatům v místnosti, kde potřebuji mouchy vyhubit? Děkuji S.

Naše odpověď

Proti mouchám v sortimentu aromakh.cz naleznete přípravek ANTI-IRIX. Ten je ale určen spíš do stájí, má výrazné thymolové aroma. Osvědčil se i např. v králíkárnách – k vystříkání počištění kotce.

Pokud chcete přípravek do běžné místnosti, zvolila bych spíše TROPFI SPRAY, který je jemnější a i pro člověka velmi příjemný. Lze zlehka stříknout i na podestýlku. Skládá se pouze z lihu a éterických olejů, nehrozí zdravotní nebezpečí. Éterické oleje jsou používané i v dietetickém přípravku PAPENDO, který je mj. pro morčata také určen. Pro dlouhodobější účinek zvolte přímo neředěnou směs éterických olejů TROPFINOL – nechte odpařovat z aromalampy, difuzéru nebo látkových či dřevěných předmětů. Éterické oleje pomáhají odpuzovat hmyz, přímo na místě jej v běžně používaných koncentracích ale nehubí. Důležité je pravidelné čištění ubikací morčat, pach jinak mouchy láká.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz