Vy se ptáte

Jaký přípravek proti mouchám

Dobrý den, prosím, můžete mi poradit účinný spray proti mouchám, aby neuškodil morčatům v místnosti, kde potřebuji mouchy vyhubit? Děkuji S.

Naše odpověď

Proti mouchám v sortimentu aromakh.cz naleznete přípravek ANTI-IRIX. Ten je ale určen spíš do stájí, má výrazné thymolové aroma. Osvědčil se i např. v králíkárnách – k vystříkání počištění kotce.

Pokud chcete přípravek do běžné místnosti, zvolila bych spíše TROPFI SPRAY, který je jemnější a i pro člověka velmi příjemný. Lze zlehka stříknout i na podestýlku. Skládá se pouze z lihu a éterických olejů, nehrozí zdravotní nebezpečí. Éterické oleje jsou používané i v dietetickém přípravku PAPENDO, který je mj. pro morčata také určen. Pro dlouhodobější účinek zvolte přímo neředěnou směs éterických olejů TROPFINOL – nechte odpařovat z aromalampy, difuzéru nebo látkových či dřevěných předmětů. Éterické oleje pomáhají odpuzovat hmyz, přímo na místě jej v běžně používaných koncentracích ale nehubí. Důležité je pravidelné čištění ubikací morčat, pach jinak mouchy láká.

Více informací se můžete dočíst v našem článku o účinné obraně proti parazitům.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz