Vy se ptáte

Použití éterických olejů v přítomnosti papouška

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli můžu používat olejíčky v aromalampě v místnosti, kde mám papouška? Popřípadě jaké jim neublíží. Děkuji, H.

Naše odpověď

Dobrý den,

používání éterických/esenciálních olejů je možné i v přítomnosti papoušků, pokud je v prostoru používáte v běžně doporučených koncentracích. Důležité je, aby se jednalo o kvalitní éterické oleje, protože pokud jsou vyráběny synteticky, postrádají terapeutické účinky a mohou naopak spíše škodit.

V naší nabídce pro zvířata používáme éterické oleje i v přípravcích pro opeřence (FAUNA PARROT). Pro papoušky, co se rádi koupou, lze do vody přidat mycí olej HY-DERMAL.

Obecně jsou papoušky dobře snášeny éterické oleje z citrusů, levandule, cedru, kopaivy, kadidlovníku, slaměnky, dobromysli. Dráždivé pro ně mohou být hřejivé a výrazné oleje, zejména čajovník, máta peprná.

Pokud tedy používáte kvalitní éterické oleje z přírodních surovin a nenecháváte je odpařovat ve vysokých koncentracích přímo u papouška, nemusíte se jejich použití obávat. Ideální samozřejmě je, pokud se papoušek může volně pohybovat v bytě/domě a může si případně odletět do jiné, větrané místnosti, pokud bude chtít.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz