Vy se ptáte

Podlomy u koně

Dobrý den, prosím o Váš názor a radu v případě léčení starého podlomu u koně. Přišel k nám na odpočinek 13letý valach po závodní skokové kariéře. Na 3 končetinách má tato stará zranění. V současnosti nebolestivá, bez otoku, kůže je lysá bez strupů, šedá, hyperkeratozní - vzhled "sloní kůže". Zatím ošetřujeme vazelínou a zinkovou mastí. S produkty KH mám ty nejlepší zkušenosti, věřím, že naleznu pomoc i pro tento problém. Děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den. Zdraví Z.

Naše odpověď

Při ošetřování podlomů se chovatelům osvědčil přípravek HOOFINOL CARE – ideální je jej používat vždy ráno, než jde kůň na pastvu (nevím, jaký má režim). Vazelínu bych nepoužívala, vytvoří neprodyšnou vrstvu nedovoluje pokožce dýchat. Vhodnější jsou oleje a másla rostlinného původu. Odolnost proti vodě zajišťuje lanolin. Na noc promažte bambuckým máslem nebo HELP BAPZAMem. Péče bude potřeba dlouhodobá. Po omývání a čištění kopyt bych dbala na důkladné osušení nohou, důležitá je kvalitní suchá podestýlka.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz