Vy se ptáte

Ošetření kožních záhybů u buldoka

Dobrý den, máme anglického buldoka, kterému musíme pravidelně čistit vrásku nad čenichem a pod očima. Jsou to místa, která se zapařují, množí kvasinky. Místa nejlépe vyčistím psím šampónem a vodou. Zvěrolékař doporučuje kysličník. Přijde mi ale, že kysličník dráždí kůži. Bylo by možné použít nějaký z vašich produktů, kterým by se vrásky vyčistily, působil by proti bakteriím a kvasinkám ale nedráždil psa... vzhledem k tomu, že místo, které čistíme, je přímo u čenichu. Za odpověď moc děkuji J. H:

Naše odpověď

Vzhledem k tomu, že se nejedná o jednorázové ošetření, ale péče u tuto část je potřeba soustavná, zvolila bych spíš jemnější přípravek. Také tenzidové přípravky (jako jsou i šampony) při dlouhodobém používání mohou poškozovat ochranný kožní film a pokožka se stává více citlivější a náchylná k dalším potížím. Vhodné je využívat mycí oleje, které jsou k pokožce velmi šetrné a zároveň ji neodmašťují. Pro citlivou pokožku je ideální meduňkový HY-DERMAL.

Pokud se Vám ale jedná vyloženě o čištění záhybů na hlavě, zvolila bych přípravek SENZI-AURIS. Ačkoli je určen k čištění uší, zde svou úlohu také pěkně splní. Následně se při výskytu kvasinek osvědčilo záhyby promazat přípravkem MYCOS BALZAM nebo MULTIF BALZAM.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz