Vy se ptáte

Omrzliny na uších u psa

Dobrý den, chtěla jsem se prosím poradit ohledně omrzlin. Mám faraonského psa, který má velké vztyčené uši. Vloni jsem mu je natřela ochranným krémem na tlapky, sněžilo a byli jsme asi hodinu venku. Tehdy mu omrzly špičky uší (nebo spíš horní část) - měl na nich temně fialové fleky. Natírala jsem veterinární mastí Alaptid a za několik dnů se to spravilo. Tehdy mi veterinář říkal, že chyba zřejmě byla v tom, že v tom krému na packy mohla být voda a špatně to zareagovalo s vlhkostí a chladem. Dnes jsem pejska vzala zase ven, bylo jen -1, sněžilo, ale nezdálo se mi to tak hrozné. Po 45 min jsme se vrátili a zjistila jsem, že má opět omrzlé konce uší... ne tak moc, jako vloni, ale přesto. Chtěla jsem se prosím zeptat - myslíte, že by preventivně pomohl váš krém WINTERSHEA? Ty uši se mu špatně kryjí, protože je nosí pořád vztyčené. Děkuji moc za radu a přeji vám krásný víkend. M

Naše odpověď

Při ošetřování tlapek, uší i jiných částí těla v zimě určitě volte bezvodé přípravky (stejně jako na pokožku obličeje). Přítomná voda při mrazech vytvoří krystalky a pokožku poškozuje.

Uvedený přípravek WINTERSHEA určitě použít můžete. Nebo vybírejte i z řady našich veterinárních přípravků – hojivých balzámů, které jsou založeny na přírodní olejích, silicích a máslech a jsou rovněž bezvodé: HELP BALZAM, MULTIF BALZAM, FAUNA PADS.  

Při extrémních mrazech ani takové opatření stačit nebude a jsou vhodné pouze krátké procházky, aby uši nepromrzly.

Budu ráda za informaci, zda pro Vás byla rada užitečná.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz