Vy se ptáte

Koňské astma

Dobrý den, mám koně s diagnózou vážné astma. V současné době je zaléčený, bez příznaků, až na mírný výtok z nozder. Momentálně ho mažu na krku a mezi nozdramy eukalyptovým olejem a dávám na kostku cukru 5 kapek ATEMOLU 3x denně. Mohu toto dělat dlouhodobě nebo v kůrách? Případně prosím o doporučení co a jak ještě případně, v oblasti aromaterapie, přidat. Zatím spíš v rámci prevence. Předem děkuji za odpověď a rady. ZB

Naše odpověď

Tato opatření lze aplikovat dlouhodobě, pokud kůň aplikaci dobře snáší. Další možností, jak preventivně koně podpořit, je doplnění krmení o nenasycené omega-3 mastné kyseliny. Ty se nacházejí např. v KONOPNÉM nebo LNĚNÉM OLEJI. Tyto mastné kyseliny mají schopnost snižovat zánětlivou reakci.

Na koně také výborně působí rostlinná silice z KOPAIVY, má totiž silně protizánětlivé účinky. Více informací o kopaivě naleznete v našem HERBÁŘI.

Dávkování pro koně vnitřně: 1 kapka na 50 kg hmotnosti, zpočátku 5 kapek 2x denně.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz