Vy se ptáte

Bronchitida u psa

Dobrý den, chtěla bych si u vás objednat něco pro psa, trpí chronickou bronchitidou. Nejlépe rozprašovat do vzduchu nebo do aromalampy. Našla jsem REPTIRESPI, ale když čtu popis varování, trochu mě to vyděsilo. Způsobit smrt po vniknutí do dýchacích cest, rakovina, poškození, atd... Je to tedy bezpečný přípravek? Nebo raději použít něco jiného? Mám od vás ATEMOL, ale ten eucalyptus mu moc "nevoní". Děkuji za informace.

Naše odpověď

Dobrý den,

pro podporu dýchání jsou éterické oleje díky svým účinkům vhodná volba. Pomáhají rozpouštět a vykašlávat hlen, uvolňují stažené průdušky, působí antimikrobiálně. Samozřejmě se nejedná o léčiva, ale pozitivní účinky jsou prokazatelné. REPTIRESPI jste k tomuto účelu vybrala určitě správně. Lze jej nakapat i na pelíšek nebo kapku psovi do náprsenky, pokud tuto směs snese. Ohledně výstražných symbolů, které zmiňujete – ty musí být na lahvičce dle legislativy uvedeny, protože se jedná o koncentrované chemické látky. Při správném použití v nízkých koncentracích se takových účinků určitě nemusíte obávat. Ne každé nabízené éterické oleje na trhu jsou takto správně označeny.

Ještě ohledně ATEMOLU – pokud je psovi nepříjemný při odpařování v prostoru, lze jej podat i vnitřně, v dávce 1 kapka denně. Můžete psovi nabídnout v medu, trošce paštiky nebo na granuli, pokud bude ochoten jej takto pozřít. Můžete zvolit také veterinární přípravek pro podporu imunity IMUNOFAUNA obsahující éterické oleje ze saturejky a mateřídoušky, které taktéž podporují dýchání. Přípravek se dávkuje do vody. Budu ráda za zprávu, zda pro Vás byla informace užitečná.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz