Vy se ptáte

Dravčík u lidí

Dobrý deň. Už pol roka mám nejakých ektoparazitov. Nosila som vzorky do laboratórií ale bez úspechu. Lekári hovoria, že nie je možný prenos dravčíka na človeka. Najskôr sme mysleli, že máme kloše konskýho/ chodila som na konský ranč/. Cca pred 2 týždňami som videla, že to čo som považovala za lupy, sa pohybuje. Neživý sa to krvou ale ktovie čím.Mám to na pokožke hlavy a na tele. Po tých všetkých kúrach čo som si ako amatér dávala a hygiene, mám asi 30 percent z toho čo na začiatku. Dávala som si invermectín, koncentrovaný tee tree olej, neemový olej /ten je veľmi silný a spôsobuje mi alergiu/, chodila som do sírnych kúpeľov a teraz kombinujem sírový krém s tee tree olejom. Mám dojem, že to všetko na nich málo zaberá. Prosím poraďte mi. DA

Naše odpověď

Ohledně dravčíků - shodou okolností se tomuto tématu věnujeme v našem on-line časopise Aromaterapie&svět zvířat.

Na člověka dravčíci přejít mohou, ale neuchytí se trvale. Důležité je se zaměřit se na sanaci prostředí a ošetření zvířat, která mohou být zdrojem. Pro stanovení diagnózy je možné parazita na kůži nalepit na průhlednou lepící pásku - pokud se podaří stanovit druh nebo potvrdit, zda se jedná opravdu o dravčíky, je snadnější nastavit léčbu.

Z našich přípravků je při dravčíkovitosti možné využít mycí oleje HY-FLEA a HY-NEDEMOD, které ale obsahují neemový olej, na který jste ale psala, že jste citlivá.

Možné by bylo vyzkoušet lihový sprej INSI SPRAY pro aplikaci na kůži. Obsažené silice působí repelentně, ale i protizánětlivě. Jedná se pouze o esenciální oleje v lihu. Ačkoli se jedná o veterinární přípravek, řada zákazníků jej používá pro sebe.

Budu ráda za informaci, zda pro Vás byla rada užitečná.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz