Vy se ptáte

Doporučení přípravků pro koupání yorkshira

Dobrý den, mohli byste mi prosím doporučit šampón a kondicionér pro štěně yorka?

Naše odpověď

V sortimentu značky AROMAFAUNA naleznete pro mytí psů tzv. mycí oleje, což je pro pokožku zdravější alternativa šampónů. Dlouhodobé používání přípravků s obsahem tenzidů (tedy i šamponů) může být příčinou různých kosmetických poškození i zdravotních problémů (lupy, svědivost, vypadávání srsti), jelikož je odmýván i kožní ochranný film. Mycí oleje neodmašťují pokožku ani srst a ta je díky tomu přirozeně lesklá.

Ačkoliv se jedná o olej, srst není mastná a nepramínkuje, srst i rychleji schne.

Pro štěňata do 3 měsíců je vhodný jemný mycí olej HY-PUPPY, pokud je pejsek starší, máte na výběr např. HY-FLEA (pomáhá odpuzovat blechy a nepříjemný hmyz), HY-INSI (obsahuje éterické oleje s repelentními účinky) či HY-DERMAL (pro citlivou pokožku).

Použití: Množství 5–10 ml oleje naředíme do 100 ml vody, protřepeme a následně aplikujeme do hodně mokré srsti směrem od hřbetu. Před nanesením oleje je důležité srst důkladně namočit, aby nabobtnala a lépe se následně zbavila nečistot. U dlouhosrstých plemen olej aplikujeme v řadách a lehce vmasírujeme do srsti a pokožky. Potom srst důkladně opláchneme vlažnou vodou.

Pokud by se po opláchnutí vodou srst zdála mastná, doporučujeme použít lihový přípravek určený k ošetření srsti FELL-TONIKUM. Dle zkušeností zákazníků provozujících psí salóny je kombinace mycího oleje s tonikem a případně tekutým voskem FELLEOL plně dostačující pro úpravu i výstavních psů.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz