Vy se ptáte

Co na kloše jelení?

Dobrý den, bydlíme kousek od lesa a každoročně mého psa i mně na letních procházkách neskutečně obtěžují kloši. Repelenty na ně moc nezabírají. Měli byste nějaký přípravek, který na ně funguje? Díky, HJ

Naše odpověď

Dobrý den,

od jiných chovatelů jsem zatím zjistili, že u psů mají pozitivní efekt pravidelné koupele v mycím oleji HY-FLEA. Tento mycí olej lze nastříkat do srsti po zředění s vodou v poměru 1:2 až 1:3 bez dalšího oplachování.

I u jiných druhů zvířat, než jsou psi (např. u ovcí, které jsou napadány i dalšími druhy klošů), můžeme také využít možnost aplikace směsi éterických olejů ANTIPARAZIN. Mezi hlavní účinné složky patří éterické oleje z tymiánu, eukalyptu, rozmarýnu a dobromysli. Nařeďte jej do přípravku FAUNA LECITOL N nebo JOJOBOVÉHO OLEJE v koncentraci 10 %. Rozprašovačem postříkejte srst/rouno (pozor na oči) a do srsti vmasírujte. Účinek podpoříte také přípravkem FAUNA SPOT.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz