Vy se ptáte

Čmelíci v kurníku

Prosím o radu, jakým prostředkem vyčistit a vydezinfikovat kurník. Některé slepice jsou vypelichané až holé. Co to muže způsobovat soused říkal ze jsou to čmelíci. Dekuji za odpověď!

Naše odpověď

Ošetřit je třeba nejen zvířata samotná, ale i prostředí, kde se čmelíci ukrývají.

Na slepice použijte veterinární přípravek FAUNA PARROT. Jedná se o koncentrovaný přípravek a je nutno jej před použitím ředit. Naneste nejen na peří, ale i pod křídla a na holá místa. Parrot lze také nahradit postřikem, který si vytvoříte z mycího oleje HY-FLEA. Po aplikaci FAUNA PARROT může být peří slepice mastnější, proto je vhodné ošetření střídat s dezinfekčním přípravkem DESINF, jenž má lihový základ.

Osvědčilo se také každé slepici nakapat pod křídla FAUNA SPOT, který má výborný odpuzující účinek proti zevním parazitům.

Pro čištění a dezinfekci kurníku použijte DESINF a AROMA SANITOL. Před dezinfekcí musí být povrch očištěn od nečistot. Ošetření drůbeže a její ubikace je vhodné provádět 2 – 3x týdně.

Při boji s vnějšími parazity účinně pomáhá, pokud mají slepice možnost popelení. Osvědčilo se také přidávání křemeliny do popeliště.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz