Článek

Přírodní přípravky pro potkaní kamarády

Drobní savci
Zdraví
Iva Šimonková

I potkanům při řadě potíží dokážou pomoci přípravky založené na esenciálních olejích. Objevte je s námi!

Škála domácích mazlíčků je opravdu široká, mezi ty méně obvyklé patří potkani. Pokud jim poskytnete vše, co potřebují, budete mít doma milé a zvídavé společníky, se kterými si užijete spoustu legrace. Jedná se o společenské zvíře, proto je vhodné si pořídit potkany alespoň dva. Dožívají se bohužel většinou jen 2-3 let věku.

I takový potkan se může stát zákazníkem Aromafauny :-)

Které přípravky potkani ocení?

Mycí oleje: Na rozdíl od svých divoce žijících předků, potkani chovaní jako domácí zvíře většinou vodu nemilují a koupele nevyhledávají. V některých případech se jim ale vyhnout nelze – například při různých kožních problémech, při péči o nemocná zvířata, která se sama nezvládají čistit, při napadení parazity. Použijte třeba HY-INSI nebo HY-FLEA s repelentními účinky při výskytu ektoparazitů. Meduňkový HY-DERMAL je ideální pro citlivou pokožku trpící zánětem. Výhodou mycích olejů je, že nesmývají tak důležitý ochranný kožní film, na rozdíl od běžných šamponů.

FAUNA OTIS: ušní olej využitelný při infekci uší. V případě infekce kvasinkami je vhodnější přípravek CANDIEAR. Pro denní očištění je ideální lecitinová ušní voda SENZI-AURIS.

OCUSENZOL: heřmánková voda pro jemné ošetření nečistot v očním okolí, která pomůže mírnit podráždění.

FAUNA PADS: hojivý balzám pro ošetření otlaků na tlapkách.

MYCOS BALZAM: pro ošetření kůže postižené plísňovým onemocněním (potřebná je dlouhodobá aplikace).

HELP BALZAM: hojivý přípravek, ideální pro urychlení hojení ran, včetně těch pooperačních. Využijete jej však i vy - chovatelé.

KANUSPOT: přípravek obsahující éterické oleje s repelentními účinky, vhodný i pro malá zvířata.

URINSTOP: vytvořený s cílem zabránit nechtěnému okusování předmětů. Obsažené éterické oleje ze skořicové kůry a černého pepře mohou zvíře silně odpuzovat od takto ošetřených povrchů. Obsažené složky nejsou při olíznutí zdraví škodlivé, důvodem jeho „neoblíbenosti“ je jeho hořká a trpká chuť.

PAPENDO a IMUNOFAUNA: přípravky pro podporu činnosti zažívacího systému a pro podporu imunity.

DESINF a AROMA SANITOL: přípravky pro čištění a dezinfekci v domácnosti, vhodné i pro udržování hygieny zvířecích příbytků, pelíšků, chovatelských pomůcek a hraček.

REMY&ALCHEMY: Potkani mají svůj typický pach. Jak ho trochu „zamaskovat“? Třeba pomocí tohoto aromaosvěžovače. Skládá se pouze z éterických olejů v lihovém základu, potkanovi tedy nemůžete způsobit újmu ani při aplikaci v blízkosti zvířete, do jeho ubikace, do pelíšku ani na podestýlku. Éterické oleje navíc poskytují repelentní a antimikrobiální účinky.